16 februari 2023

Regel deze drie zaken voordat jij je huis te koop zet

Je huis te koop zetten kan een erg intensief proces zijn waar veel bij komt kijken. Daarom is het zaak dat je vooraf een aantal dingen regelt. Maar welke zaken zijn dit precies? In deze blog geven wij je een overzicht van wat je allemaal moet regelen voordat jij je huis te koop zet. Wanneer je deze drie zaken goed hebt geregeld, ga je met een gerust hart en vol vertrouwen op zoek naar een koper voor je woning.


Knap je huis eerst op

Op het eerste gezicht zou je denken dat mensen voor een huis kiezen vanwege het aantal slaapkamers en de locatie. Mensen kopen echter vooral een woning omdat ze van het uiterlijk en de sfeer houden. Richt je dus eerst op het schoonmaken van je woning. Vervolgens kun je enkele verfraaiingen aanschaffen en kijken naar andere verbeteringen om je woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Op deze manier maak je een goede indruk en vergroot je de kans dat je woning op korte termijn wordt verkocht.


Huur een goede makelaar in

Tevens is het verstandig om een goede makelaar in te huren. Een ervaren makelaar weet exact wat er nodig is voor een succesvolle verkoop. Hij of zij kan je helpen bij de juiste prijsbepaling en alle administratieve rompslomp. Het vinden van een goede makelaar doe je door op enkele criteria te letten, zoals ervaring, kennis van de lokale markt en klanttevredenheid van eerdere mensen die van zijn of haar diensten gebruik hebben gemaakt.


Zorg dat al het papierwerk in orde is

Zorg er verder voor dat al het papierwerk in orde is. Controleer de verkoopakte en koopovereenkomst, maar ook eventuele kadastrale bescheiden. Op deze manier voorkom je later onvoorziene problemen. Tijdens het verkopen van je woning komt er ook veel administratieve rompslomp bij kijken. Zorg er dus voor dat je alle documenten goed bijhoudt om later geen problemen te ondervinden.


Bron: Bouw&Wonen

Regel deze drie zaken voordat jij je huis te koop zet

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x