1 juli 2024

Zomerse barbecue organiseren? Tips voor een geslaagd tuinfeest

Niets leuker dan zwoele zomeravonden die eindeloos blijven duren. Hou jij ervan om vrienden en familie rond de tafel te verzamelen, maar weet je niet waar te beginnen? In deze blogpost delen we graag enkele tips. Zo word jij als host de ster van een geslaagd tuinfeest!

Toeters en bellen: de aankleding

Van lentefeest tot jaarlijkse familiebijeenkomst of zomers zomaar-feestje: de aankleding van jouw tuin zet de toon. Bepaal de sfeer met gepaste decoratie. Ga helemaal los met vlaggen, slingers, ballonnen of houd het subtiel met stijlvolle servetten en enkele droogbloemen.

Eventstylisten kennen de weg naar de beste feestleveranciers, maar door jouw eigen creativiteit aan te spreken, kom je al een heel eind. Lege flessen als kleine vaasjes of een leuke vouw-truc voor de servetten… Pinterest is jouw ultieme bondgenoot.

Spelletjes als opwarmer 

Jong en oud houdt van outdoor entertainment. Aarzel daarom niet om tussen het aperitieven door een kubb- of ander spel boven te halen. Een creatief spel-element breekt altijd het ijs!

Hydrateren, hydrateren, hydrateren! 

Wat ijs betreft: zorg ervoor dat iedereen het koel houdt. Dat doe je door in de eerste plaats voldoende water te voorzien, liefst zo fris mogelijk. Een grote ton met ijs does the trick! Vul aan met de klassiekers, zoals bier en cava, maar vergeet vooral de bobs niet. Durf gerust iets verder te denken dan spuitwater met munt, want originele mocktails zijn helemaal in.

Zomerse barbecue 

Geen geslaagd tuinfeest zonder barbecue. Maar welk toestel kies je?
- Barbecue op houtskolen, een echte klassieker
- Barbecue op gas, zonder rookontwikkeling, ideaal voor in een kleinere tuin
- Elektrische barbecue, ook ideaal voor een kleine tuin of terras
- Kamado-barbecue met veel grill-mogelijkheden, om slow cooking naar het volgende level te brengen
- Buitenkeuken met meerdere branders als verlengstuk van jouw keuken, voor echte hobbykoks


Bron: Spotto


Zomerse barbecue organiseren? Tips voor een geslaagd tuinfeest

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x